سلام.
باقلا پلو رو هم با مرغ درست می کنن و هم با گوشت. که من اینجا با مرغ درست کردم.
مواد لازم :
برنج : 3 پ
باقلای سبز : 3 پ
شوید ساطوری: 2 پ
زعفران : 1 ق چ
نمک و فلفل
مرغ : مقداری
پیاز : 1 عدد
طرز تهیه :
برای باقلا:
اول غلاف باقلا رو جدا کردم. باقلا رو شستم و بعد هر دونه باقلا رو از وسط دو نیم کردم و بعد هم با کمک دست پوسته رو جدا کردم ازش و هر نیمه دوباره نصف شد. یعنی هر یه دونه باقلا , 4 قسمت شد .
آموزش پاک کردن باقلای سبز (باقالی)
مرغ رو به این روش آبپز کردم :( روشی که از خود کتاب یاد گرفتم )
اول یه قابلمه آب گذاشتم به جوش اومد , بعد مرغ ها ی تیکه شده رو داخل اب جوش گذاشتم. وقتی دوباره آب جوشید مرغو برداشتم و زیر شیر آب سرد گرفتم.( آب جوش منافذ گوشت رو می بنده و نمیذاره مزه ش در آب پخت حل شه. در ضمن کف مرغ هم این طوری گرفته میشه )
بعد مرغو نمک و فلفل پاشیدم و با مقداری آب داغ , پیاز چارقاچ و زعفرون روی حرارت متوسط گذاشتم تا کاملا پخته شه. ( اگ آب مرغ تموم شد می تونین بهش آب جوشیده اضافه کنین.)
با این روش مرغمو پختم و دیگه تفت ندادم. شما اگه دوست دارین می تونین بعدش تفت بدین تا روی مرغ طلایی شه.
این از مرغ . حالا برنج!
یه قابلمه آب رو می ذاریم به جوش بیاد و برنج به همراه باقلاها و نمک رو اضافه می کنیم. وقتی جوشید کف برنجو می گیریم.
برنجو کمی خام بر می داریم. قبل از برداشتن برنج , شویدها رو اضافه می کنیم.
برنج رو آبکش می کنیم و می ذاریم دم بکشه.
موقع سرو , پلو رو داخل دیس می کشیم, مرغ رو روش می ذاریم و با یکی دو کفگیر پلو روشو می پوشونیم و برنج زعفرونی هم روی اون پخش می کنیم.
من مرحله 3 رو حذف کردم :)
--- شوید خشک هم می شه استفاده کرد ولی بهتر قبل از ریختن داخل آب برنج , با آب ولرم خیس بخوره (یک ساعت) و بعد با کفگیر بردارین و داخل اب برنج بریزین.
نوش جونتون.